ja, jag är lycklig

ja jag är lycklig, ja jag är lycklig, ja jag är lycklig måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, ja jag är lycklig hela långa veckan ut!


vet inte riktigt vad det är som gör det men jag mår riktigt bra! känns som om det inte är mycket som berör mig för tillfället. jag bara gör det bästa utav situationen och försöker att inte lägga energi på dåliga saker.
igår hade jag inga direkta planer men det slutade i alla fall att jag tog lilla grön och körde ner till Sandra sedan drog vi vidare till Osby och vem var där om inte min älskade vän Cato! ja, det blev en bra och lång kväll i alla fall, hemma vid ca fyra.
idag tänkte jag skriva sv och lite så sedan gå ut i solen innan jag ska göra mig redo att bege min till Gränsbo för ännu en vecka praktik. och helgen som kommer lär bli hård!

puss&kram /S

GränsboStuteri vecka 2

Luta dig tillbaka en stund och fånga ögonblicket för minnen är det ända vi har kvar från tiden som varit. gårdagen, minuterna, sekunderna som varit kommer aldrig igen. gjort är gjort, det går inte gå tillbaka i tiden. vi kan inte styra över den, det vi kan göra är att ta vara på den på bästa möjliga sätt.


två veckor utav praktiken har gått och denna veckan bestod endast utav 4 dagar. idag (fredag) har jag varit i skolan för att göra nationellt prov i svenska B. jag valde att skriva en filmrecension om P.S i love you.
Veckan på praktiken har varit bra men rätt jobbig. det tar på krafterna kan jag säga! jag har gjort det vanliga men varje dag är ändå speciell.
det är så skönt att gå upp på morgonen och de första man träffar på morgonen är hästarna och sedan ha en heldag med dem.
man slipper anpassa sig efter en massa folk, slipper känna av dagens humör, om det ens är värt att öppna munnen utan att få höra en massa skit. ja jag måste säga att jag mår rätt bra som det är nu, jag trivs och jag kan faktiskt säga att jag är lycklig!

puss&kram/s

GränsboStuteri vecka 1

Hej!

nu är jag hemma över helgen för att samla lite krafter och träffa mina vänner innan det är dags att åka tillbaka till skånelandet. Det där med att jag skulle skriva ett inlägg varje dag för att sedan kopiera in på helgen blev inte så lyckat! jag har jobbat från ca 07.00 till 18.00-19.00 varje dag så efter att ha duschat och så har jag varit rätt trött.

Jag bor tillsammans med en annan tjej från finland. Vi har en liten "lägenhet" på gården. Det finns tre olika stall kan man säga. Det är hingststallet, stostallet och ett stall till. jag tror att de har ca 35 hästar på gården så det är många som ska tas om hand.

Något som är riktigt skönt är att jag kan gå upp 20 min innan jag börjar. det är bara till att slänga på sig ett par ridbyxor och en tröja sen borsta tänderna och sätta upp håret så är man klar! underbart att slippa fixa sig.
Sen går jag ner och fodrar i stostallet och sedan går jag och hjälper till att strö i det största stallet med de flesta ridhästarna. sen sopar och fixar vi så alla tre stallen är klara och tar ut några hästar. sen är det dags för frukost tillsammans med de andra tjejerna inne hos oss. Sen ska det borstas på en del hästar, tvättas täcken och schabrak och hästar ska in medans andra ska ut. sen ska det lunchfodras och så håller dagen på fram till kvällen. Efter hästarna vart ute eller ridits ska de borstas och bytas täcken. Vid halv fem tiden ska hästarna ha mat igen och det ska sopas och göras klart inför kvällen.
I torsdags och igår fick jag rida lite på en STOR flugskimmel som heter Lena men är en valack. en supersnäll häst men det är rätt stora gångarter men motorn har han tappat någonstans.
Igår fick jag även se hur det gick till när Boccelli skulle träffa "bocken".
Det är en del hästar man har fäst sig vid, deras personligheter gör verkligen intryck.

Nu är jag iaf hemma och igår blev det gooood mat med mor och far och sedan somnade jag rätt tidigt i soffan. Ikväll blir det att träffa vännerna och göra granada osäkert!

puss&kram/S
http://gransbostuteri.se/


when will I be the number one

Det börjar bli ganska nervöst nu! väskan står packad inför min första vecka på Gränsbo stuteri. Det kommer se ut som jag ska flytta hemifrån. Jag tror denna APU perioden kommer perfekt..
Igår kväll slutade det på Sorello med Sandra efter att vi hämtat folk mitt ute i ödemarken bland spöken och demoner. Och vem var inte på Sorello om inte självaste Emma Heldii :) trevligt!
Nu ska jag strax fixa lite lunch till mig och mammi och sen ska jag duscha, fixa inför imorgon och sist fixa mig inför denna lördagskväll som ska spenderas hos Jannica med henne och Johanna! då blir de grill, vin och massa snack :)


Troligtvis har jag inget internet på min APU men jag tänkte skriva i word varje dag och berätta vad jag gör om dagarna och sedan lägga upp det på bloggen när jag kommer hem om helgerna, så titta in på helgen så får ni se!
puss&kram /S

Powernap


Jag är helt slut! kom nyss hem ifrån Växjö, har varit där med mamma för att fixa till balklänningen. Det gick väldigt fort så vi gick i en del andra affärer. Jag köpte en ny foundation då jag fått utslag av min andra (tror jag). Sen har vi kollat på smycken och väska till balen. Vi får väl se hur det blir!

Vad som väntar ikväll, det vet jag inte riktigt än... vi får se vad kvällen har att bjuda på.

puss&kram /S

lika som bär

Här är jag på balen med en främmande kille från landet ingenstans!
är inte detta jättelikt mig? eller är jag helt ute och reser!










so is it goodbye?


Nu är det redan Torsdag! loven går allt för fort.
Igår åkte jag in till Älmhult för att köpa present till Hanna och som sällskap hade jag Sandra med mig. Attans så trevligt. vi smaskade munkar, träffade Emma och diggade musik i bilen.
När jag kom hem sen hade vi lite kalas för Hanna med Smörgåstårta och Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar. MUMS! Det var bara Calle, mormor, morfar och gammelfarmor på besök men trevligt var det.
Sen bänkade jag och mamma oss framför tvn då det var dags för veckans avsnitt av Grey's efter att Hanna hade åkt till Ljungby med Calle för att sedan åka hem till Uppsala idag.

För mig blir det stallet idag, äntligen! Blir i alla fall två ridpass då jag ville rida Prick en gång innan jag åker till praktiken. det närmar dig nu hörrni!...
Tro det eller ej men jag har skrivit ett personligt brev idag och ska fortsätta med ett CV ikväll. jag måste ju verkligen ta tag i detta.
jaja, imorgon är det fredag vilket innebär helg och jag vet inte helt säkert vad som står på schemat men det blir ändrade planer inför morgondagen i alla fall!

puss&kram /S

varning för ras

gå så försiktigt du kan,
dina ögon kan krossa min värld som stenar mot glas
varning för ras

idag började jag med att läsa ut En shopahiloc i New York och sedan blev det en promenad med syster innan det blev frukost.
Annars har jag inte gjort allt för mycket idag. Jag bakade lite negerbollar, har skrivit på projektarbetet och ringt till min praktikplats.
Imorgon tänkte jag åka ner till Älmhult för att gå på marknaden och sedan köpa en present till min kära syster som ska firas imorgon kväll.

Jag får lite smått panik och ångest här hemma! för det första så har jag bara en häst att rida nu och det är en gång i veckan och den gången var igår och jag skulle ju till farmor så fick hoppa över det. så denna veckan kommer jag nog bara rida en gång och det är på lektion på torsdag. jag får ut och gå tre gånger om dagen så jag får röra lite på mig.
Sen ska jag ju åka till min praktikplats på söndag och den varar i fem veckor och efter det är typ skolan slut!
vad vill jag göra egentligen?
vart vill jag bo?
var vill jag jobba?
vill jag plugga?
vill jag verkligen flytta?
vill jag vara kvar i Sverige?

ja det är en del frågor som snurrar runt i huvudet. inte bara som har med detta att göra dock...

puss&kram /S


Stop and Stare

Nu är det påsklov och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det! det betyder att vi har TRE veckor kvar i skolan eftersom vi går ut på FEM veckors praktik och praktiken gör mig nervös.
Lovet har i alla fall börjat bra. Min syster är hemma och hälsar på och igår umgicks jag med den del av familjen som är hemma. I torsdags var det fest i Bråthult med Sandra. Hade riktigt roligt vilket jag också hade i fredags då det var Speak.
Det är alltid samma sak när det är lov, jag har 1000 saker som ska göras men knappt något blir av. Men har ingen häst i veckan som de ser ut nu så något vettigt borde jag väl hinna med.

Det är kanske dags att se verkligheten med andra ögon.


Jag och Hanna bakade Cheesecakemuffins igår :)



puss&kram /S


RSS 2.0